Laden...

Executieveilingen: ACM moet schadevergoeding betalen aan handelaren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Executieveilingen: ACM moet schadevergoeding betalen aan handelaren
Den Haag, 24 september 2019

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vandaag beslist dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aan drie onroerendgoedhandelaren ieder een schadevergoeding van € 40.000,- moet betalen.

ACM had de handelaren eerder hoge boetes opgelegd, omdat zij betrokken zouden zijn bij een grootschalige overtreding van de mededingingsregels bij de handel op executieveilingen. In juli 2017 oordeelde het CBb al dat ACM die overtreding niet heeft bewezen en schrapte het daarom de opgelegde boetes (ECLI:NL:CBB:2017:204).

De handelaren verzochten het CBb om een vergoeding van de door hen geleden schade. Het CBb oordeelt nu dat het grootste deel van de gestelde schade niet voor vergoeding in aanmerking komt. Wel hebben de handelaren recht op schadevergoeding wegens aantasting van hun eer en goede naam vanwege de media-aandacht voor de zaak en de totale duur van de procedure.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0418 of 088 362 3910.

Uitspraken