Fosfaatrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Den Haag, 07 juni 2018

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft uitspraken gedaan in spoedprocedures over fosfaatrechten.

Of het fosfaatrechtenstelsel een onevenredige inbreuk maakt op het eigendomsrecht, leent zich niet voor een oordeel in een spoedprocedure. Het CBb heeft in september 2018 zittingscapaciteit gereserveerd voor de versnelde behandeling van enkele bodemzaken om hierover zo snel mogelijk helderheid te krijgen.

De voorzieningenrechter van het CBb staat verzoekers, zoals zij vragen, niet als voorlopige maatregel toe zich te gedragen alsof zij meer fosfaatrecht hebben. Pas na afloop van 2018 blijkt of zij te veel mest hebben geproduceerd. De gevraagde voorlopige voorziening verandert dat niet. De gevraagde voorziening zal voor het eind van 2018 zijn uitgewerkt en biedt dus verzoekers niet de garantie (die zij zoeken) dat zij gevrijwaard zullen zijn van vervolging als zij in 2018 te veel mest produceren.Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten