Laden...

Herkansing op kwaliteitssubsidie voor vijf verpleeghuizen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Herkansing op kwaliteitssubsidie voor vijf verpleeghuizen
Den Haag, 18 december 2018

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) haalt vandaag een streep door de weigering van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om vijf zorginstellingen geld toe te kennen voor de zogenoemde Kwaliteitsimpuls verpleeghuizen.

Toenmalig staatssecretaris Van Rijn introduceerde deze Kwaliteitsimpuls naar aanleiding van het manifest “Scherp op ouderenzorg” (een initiatief van Hugo Borst en Karin Gaemers) en stelde in 2017 daar 100 miljoen euro voor ter beschikking. Zonder inhoudelijke beoordeling van de plannen wees NZa de aanvragen af, omdat de aanvragen niet mede waren ondertekend door de Zorgkantoren (de zorgverzekeraars). Het CBb accepteert dat niet als reden voor de afwijzing, want de eigen beleidsregel van NZa stelt die eis (ook) niet uitdrukkelijk.

De NZa moet nu alsnog inhoudelijk beoordelen of de vijf betrokken instellingen een bijdrage uit de Kwaliteitsimpuls krijgen. Er is nog een klein deel van de 100 miljoen euro over en NZa heeft toegezegd dat als de plannen van de instellingen voor kwaliteitsverbetering alsnog worden goedgekeurd, zij een bijdrage krijgen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken