Laden...

Het coronavirus, wat betekent dit voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven?

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Het coronavirus, wat betekent dit voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven?
Den Haag, 06 oktober 2020

Alle uitspraken worden op de vaste uitsprakendag (de dinsdag) in het openbaar uitgesproken, naar de procespartijen gestuurd en gepubliceerd op rechtspraak.nl. Elke vrijdag om 12.00 uur wordt op rechtspraak.nl een lijst gepubliceerd van de zaken waarin de dinsdag daarna uitspraak wordt gedaan.

De griffie is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. Het Rechtspraak Service Center is bereikbaar voor algemene vragen.

Fysieke zittingen

De zittingen van het College gaan, overeenkomstig de landelijke richtlijnen, door in fysieke aanwezigheid van (de vertegenwoordigers van) de procespartijen. Het kan gebeuren dat door de landelijke corona-regels een partij schriftelijk vraagt om via een beeld- of telefoonverbinding aan de zitting te mogen deelnemen. Zo'n verzoek wordt door de administratie van het College voorgelegd aan de voorzitter van de zitting(scombinatie). Van geval tot geval wordt bezien of de zitting kan plaatsvinden met gebruik van (ook) een beeld- of telefoonverbinding.

Mondkapjes

Vanaf vrijdag 2 oktober 2020 wordt ook in de publieke ruimtes van alle gerechtsgebouwen dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Dat heeft de Rechtspraak besloten naar aanleiding van het dringende advies van de regering om mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes. In de zittingszalen hoeft geen mondkapje gedragen te worden omdat deze volledig zijn ingericht op handhaving van de 1,5 meter-norm.

Schriftelijke behandeling

Als het College verwacht dat een zaak schriftelijk kan worden behandeld, wordt dit schriftelijk (en bij uitzondering telefonisch) aan de procespartijen meegedeeld. Als een of meer van de procespartijen toch een zitting wil(len), wordt de zaak niet schriftelijk behandeld.
Procespartijen kunnen ook op eigen initiatief meedelen dat een zitting niet nodig is. Als u vindt dat in uw zaak ook zonder zitting uitspraak kan worden gedaan, dan kunt u dat schriftelijk aan het College laten weten. Als de andere partij(en) het daarmee eens is/zijn, dan zal het College bekijken of zonder zitting uitspraak kan worden gedaan. Dit geldt ook als uw zaak oorspronkelijk zou worden behandeld op een van de in maart en april 2020 geannuleerde zittingen.

Publiek

Publiek is beperkt welkom. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Neem contact op met persvoorlichter Céleste de Wit (06 - 228 129 76).

Uitspraken