Laden...

Johan Cruijff Arena moet rookverbod handhaven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Johan Cruijff Arena moet rookverbod handhaven
Den Haag, 04 december 2018

De Johan Cruijff Arena is terecht beboet wegens het niet handhaven van het rookverbod tijdens een voetbalwedstrijd. Dat beslist het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in de uitspraak op het beroep van de beheerder van het stadion.

Omdat de tribunes van het stadion overkapt zijn, vallen zij onder het rookverbod, zelfs als het dak van het stadion open is. Dat open dak bevindt zich namelijk alleen boven het speelveld. Naar het oordeel van het CBb zijn de tribunes van het stadion niet vergelijkbaar met een (van het rookverbod uitgezonderd) horecaterras.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken