Kort geding rechter laat afschaffing POR ongemoeid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Kort geding rechter laat afschaffing POR ongemoeid
Den Haag, 13 december 2018

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) treft geen voorlopige voorziening in verband met de POR-regeling (Regeling ontheffing productierechten).

Op grond van de POR-regeling kregen pluimveehouders tijdelijk ontheffing van de verplichting over dierrechten te beschikken. Die ontheffingen hadden een duidelijke einddatum en die is verstreken. De minister weigert (verdere) verlenging van de ontheffing. Daarin ziet het CBb geen reden om, zoals een pluimveehouder vroeg, vooruitlopend op de bodemzaak in te grijpen. De pluimveehouders mochten er niet op vertrouwen dat de minister de ontheffingen zou verlengen, ook als de (aanhoudende) mestproblematiek de verwachte afschaffing van de dierrechten doorkruiste. Het maatschappelijke belang bij het reguleren van de fosfaatproductie is groot en het belang bij onverkorte werking van de verlengingsweigering weegt zwaarder dan het belang van de pluimveehouder.


De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten