Laden...

Livestream zitting hoger beroep ACM/NS

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Livestream zitting hoger beroep ACM/NS
Den Haag, 20 januari 2021

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) behandelt op donderdag 21 januari 2021 het hoger beroep van ACM tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam over de door ACM aan NS opgelegde boete van bijna 41 miljoen euro wegens overtreding van de Mededingingswet. De zitting begint om 10.00 uur en is via een livestream te volgen.

Volgens ACM heeft NS misbruik gemaakt van haar economische machtspositie op het hoofdrailnet (HRN) bij de aanbesteding van het regionaal openbaar vervoer in Limburg en haar concurrenten in die aanbesteding gehinderd. De rechtbank Rotterdam heeft de boete geschrapt, omdat ACM niet overtuigend heeft bewezen dat NS een economische machtspositie heeft op het HRN en omdat het verband tussen de concessie voor het Limburgse openbaar vervoer en de positie van NS op het HRN te onzeker is.

De livestream is donderdag 21 januari 2021 te volgen vanaf 10.00 uur via deze link.

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 129 76

Uitspraken