Laden...

Meer maatwerk nodig in TVL

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Meer maatwerk nodig in TVL
Den Haag, 15 maart 2022

De subsidie op grond van de TVL (coronasteunregeling voor ondernemers) is verbonden aan de SBI-code (geeft aan wat de activiteit van een onderneming is) in het handelsregister. Ondernemers liepen in Q4 2020 de subsidie soms mis, omdat hun werkelijke activiteiten afwijken van hun SBI-code. Pas vanaf Q1 2021 houdt de minister van Economische Zaken en Klimaat rekening met de feitelijke activiteiten van de onderneming. 

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat de minister dit al vanaf Q4 2020 moet doen en laat de regeling op dit punt buiten toepassing omdat het in strijd is met het evenredigheidsbeginsel. 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 04 54 of 088 362 39 10.

Uitspraken