Laden...

Melkveehouder onevenredig getroffen door fosfaatrechtenstelsel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Melkveehouder onevenredig getroffen door fosfaatrechtenstelsel
Den Haag, 27 september 2022

Een melkveehouder is getroffen door de invoering van het fosfaatrechtenstelsel. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet nu een nieuw besluit nemen waarin hij de melkveehouder alsnog compensatie verleent voor de last die het fosfaatrechtenstelsel op hem legt. Dit heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag uitgesproken. 

De melkveehouder begon al in 2002 plannen te maken voor uitbreiding van zijn bedrijf. Maar de realisatie van een natuurgebied en tegenwerking van de verpachter maakten dat de melkveehouder geen andere keus had dan zijn bedrijf te verplaatsen. Daarvoor heeft hij vanaf 2009 vergunningen verkregen en vanaf 2011 miljoenen geïnvesteerd in grond, gebouwen en productiemiddelen. Om deze investeringen te kunnen terugverdienen, moest de melkveehouder meer koeien gaan houden. Door de invoering van het fosfaatrechtenstelsel werd dit onmogelijk en lijdt zijn bedrijf verlies. De melkveehouder is daarom onevenredig zwaar getroffen door het fosfaatrechtenstelsel.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken