Laden...

Minister moet videobeelden nertsenfokkerij bekijken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Minister moet videobeelden nertsenfokkerij bekijken
Den Haag, 18 april 2018

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet opnieuw beslissen op het verzoek om maatregelen te treffen tegen een nertsenfokkerij. Die uitspraak deed het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag.

De minister heeft gelijk dat zij niet enkel op basis van door de Stichting Bont voor Dieren en de Stichting Animal Rights bij de fokkerij gemaakte video-opnamen kan optreden, maar zij had deze wel in haar besluitvorming moeten betrekken.

De minister moet binnen 6 weken een nieuw besluit nemen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken