Laden...

Netbeheerder niet gebonden aan objectafbakening in WOZ-beschikking

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Netbeheerder niet gebonden aan objectafbakening in WOZ-beschikking
Den Haag, 02 juni 2020

Liander is voor de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk niet gebonden aan de afbakening van het (bedrijfs)object in de beschikking op grond van de Wet Waardering Onroerende Zaken. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaf de Coöperatie Nij Altoenae Energie Neutraal 2020 U.A. (een samenwerkingsverband met als doel het produceren van lokale en duurzame energie door middel van zonnepanelen) daarin ten onrechte gelijk.

Dat volgt uit de uitspraak die het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag deed. Dit betekent in dit geval dat er, ondanks de voor de zonnepanelen afgegeven 3 WOZ-beschikkingen, toch sprake is van één WOZ-object. Volgens de Elektriciteitswet kan Liander dan volstaan met één (grootverbruikers-) in plaats van drie (kleinverbruikers-) aansluiting(en). Voor het bedrijf zijn drie kleine aansluitingen goedkoper dan één grote, doordat consumenten bijdragen in de kosten van kleine aansluitingen, terwijl hij de grote aansluiting volledig zelf moet betalen.
Met deze uitspraak heeft het CBb het advies van de raadsheer advocaat-generaal gevolgd.

  

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken