Laden...

Oud Imtech-bestuurders moeten alsnog boetes betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Oud Imtech-bestuurders moeten alsnog boetes betalen
Den Haag, 14 augustus 2018

Twee voormalige Imtech-bestuurders moeten alsnog boetes betalen. Dat is het gevolg van de uitspraak die het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag deed.

Van der Bruggen en Gerner vormden in 2012 samen de raad van bestuur van het beursgenoteerde internationaal technisch dienstverleningsbedrijf Imtech. De Autoriteit Financiële Markten legde Van der Bruggen en Gerner de boetes op, omdat Imtech in 2012 de belegger onvolledig en misleidend informeerde over een pretparkproject in Polen.

Anders dan de rechtbank Rotterdam ziet het CBb voldoende bewijs voor die overtreding. Als CEO was Van der Bruggen daarvoor verantwoordelijk en hij moet een boete van 1 miljoen euro betalen. Gerner was als CFO verantwoordelijk voor het naar buiten brengen van informatie waarin de financiële situatie van Imtech te rooskleurig werd voorgesteld. Imtech had een bedrag van bijna 150 miljoen euro als betaling voor het project in Polen in de boekhouding opgenomen, terwijl er in werkelijkheid niets was betaald. Daardoor stond Imtech er financieel veel minder goed voor dan de belegger werd voorgehouden. Gerner moet een boete van 500 duizend euro betalen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaken. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken