Laden...

Rechter schorst ruiming nertsenhouderijen tot de zitting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Rechter schorst ruiming nertsenhouderijen tot de zitting
Den Haag, 04 juni 2020

Het kabinet kondigde gisteren aan dat vanaf morgen, vrijdag 5 juni 2020, de ruiming start van nertsenbedrijven waar besmetting met het coronavirus is geconstateerd.

Animal Rights maakt hiertegen bezwaar en vraagt vandaag aan de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) om die ruimingen te schorsen.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was niet in staat vandaag een volledig dossier in te sturen. De betrokken nertshouders bleken door de minister zelfs nog niet te zijn geïnformeerd. Om de partijen voldoende voorbereidingstijd te geven en te verzekeren dat de zitting van maandag a.s. nog zin heeft, heeft de voorzieningenrechter de ruiming voorlopig enkele dagen verboden. De zitting vindt plaats maandag 8 juni a.s. om 9:30 uur in het Paleis van Justitie in Den Haag.

Mocht u de zitting van maandag 8 juni 2020 willen bijwonen dan wordt u vriendelijk verzocht zich aan te melden bij Celeste de Wit.

In deze tijd van het Covid-19 virus gelden er andere regels voor wat betreft het bijwonen van zittingen. Bij de zittingen in het Paleis van Justitie in Den Haag, is publiek niet welkom en mogen er maximaal 3 journalisten aanwezig zijn.

oor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken