Laden...

Sanoma Learning mag Iddink Holding definitief overnemen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Sanoma Learning mag Iddink Holding definitief overnemen
Den Haag, 12 juli 2022

Sanoma Learning B.V. mag onder voorwaarden educatieve uitgeverij en distribiteur Iddink Holding B.V. overnemen. Met dat oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt er een eind aan de procedure tussen Noordhoff Uitgevers B.V., de ACM en Sanoma Learning.

De voorwaarden moeten ervoor zorgen dat de dochteronderneming van Sanoma, uitgeverij Malmberg, geen oneigenlijke voorsprong ten opzichte van andere educatieve uitgevers krijgt. Sanoma Learning is via Malmberg uitgeverij van (digitaal) lesmateriaal en toetsen. Iddink is eigenaar van een veelgebruikt administratiesysteem in het voortgezet onderwijs, Magister.

Door de overname zijn Malmberg en Magister onderdeel geworden van dezelfde onderneming. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Dit bleek volgens het CBb al voldoende uit het eerste overnamebesluit.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.


Uitspraken