Laden...

Skal moet ontnemen biocertificaat graanhandel heroverwegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Skal moet ontnemen biocertificaat graanhandel heroverwegen
Den Haag, 16 april 2024


Vandaag heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak gedaan in de zaak van  Graanhandel P. van Schelven. Het beroep van de graanhandel tegen de toezichthouder Skal is gegrond verklaard. Het CBb oordeelt dat het intrekken van het certificaat voor biologische producten (decertificering) voor twee uit Rusland ingevoerde partijen zonnebloempitten en een partij maïs terecht is, maar de decertificering van vijf andere partijen zonnebloempitten niet. Skal mocht het biocertificaat van de graanhandel niet definitief intrekken en moet binnen 8 weken opnieuw een besluit nemen op het bezwaar tegen die intrekking.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 22812976 of Administratie CBb 088 362 3910.
Uitspraken