Laden...

Subsidie Kroondomein Het Loo rechtmatig

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Subsidie Kroondomein Het Loo rechtmatig
Den Haag, 17 oktober 2023

De subsidie 2016-2021 voor Kroondomein het Loo is rechtmatig. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven vandaag en het wijst daarmee het beroep van De Faunabescherming af. 

De subsidie bestaat uit twee delen, één bedoeld voor het natuurbeheer, het andere deel voor de openstelling voor het publiek (de recreatietoeslag). Die recreatietoeslag is toegekend voor het deel dat het hele jaar open is voor het publiek en niet voor het deel dat (een deel van het jaar) gesloten is. De wet staat de minister alleen toe een openstellingsverplichting te verbinden aan de recreatietoeslag, zodat de minister terecht die verplichting niet oplegt voor het (deels) gesloten terrein. 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.

Uitspraken