Laden...

Telecomaanbieders moeten abonneegegevens verstrekken binnen de EU

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Telecomaanbieders moeten abonneegegevens verstrekken binnen de EU
Den Haag, 17 januari 2018

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigt vandaag dat Nederlandse telecomaanbieders verplicht zijn om abonneegegevens, zoals naam, adres en telefoonnummer, te verstrekken voor de opname in (digitale) telefoongidsen in een andere EU lidstaat.
De toestemming die een abonnee geeft voor opname van zijn gegevens in een telefoongids, geldt ook voor andere EU lidstaten. De telecomaanbieders hoeven voor het verstrekken van informatie over de landsgrenzen dus niet opnieuw toestemming aan hun abonnees te vragen.

De uitspraak is een vervolg op de uitspraak van 3 juli 2015 (ECLI:NL:CBB:2015:271) waarbij het CBb aan het Hof van Justitie van de Europese Unie prejudiciële vragen heeft gesteld. Deze vragen heeft dat Hof beantwoord in zijn arrest van 15 maart 2017 (ECLI:EU:C:2017:214).


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken