Laden...

Toch voldoende reden voor onderzoek naar fokkers Franse bulldoggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Toch voldoende reden voor onderzoek naar fokkers Franse bulldoggen
Den Haag, 25 mei 2021

Er zijn voldoende aanknopingspunten voor onderzoek naar overtredingen bij het fokken van Franse bulldoggen. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in een procedure van Stichting Dierenrecht. 

Dierenrecht maakte met wetenschappelijke publicaties en foto’s aannemelijk dat het risico op ademhalingsproblemen aanzienlijk toeneemt bij het fokken van honden met te korte snuiten en te dichte neuzen. De minister wees het verzoek van Dierenrecht om handhavend op te treden af.  Het CBb is het daar niet mee eens en de minister moet binnen zes maanden opnieuw beslissen op het handhavingsverzoek.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.
Uitspraken