Laden...

Verlaging subsidie van CREN vanwege invoer niet-zuivere biomassa in biovergister

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Verlaging subsidie van CREN vanwege invoer niet-zuivere biomassa in biovergister
Den Haag, 14 mei 2024

Corporate Real Estate Netherlands B.V. (CREN) (voorheen BELA Biogas B.V.) heeft ruim 17 miljoen euro subsidie gekregen voor de opwekking van duurzame energie over de jaren 2014-2017. Van die subsidie werd door de minister ruim 2 miljoen euro teruggevorderd, omdat niet-zuivere biomassa is ingevoerd in de biovergistingsinstallatie waarmee de elektriciteitsproductie-installatie van brandstof werd voorzien. 

CREN had voor de verkrijging van de subsidie gemeld dat er zuivere biomassa zou zijn ingevoerd in de vergister. CREN vindt dat het volgens de regels niet verplicht was om de invoer te bemonsteren omdat het om een vergister ging. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven geeft CREN geen gelijk. Uit de regelgeving volgt niet dat bemonstering bij vergisting niet verplicht is. De al verleende subsidie wordt daarom gedeeltelijk teruggevorderd van CREN. 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 22812976 of Administratie CBb 088 362 3910.Uitspraken