Laden...

Waarschuwing voormalig voorzitter EY Accountants in hoger beroep geschrapt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Waarschuwing voormalig voorzitter EY Accountants in hoger beroep geschrapt
Den Haag, 14 september 2021

Op 6 september 2019 legde de accountantskamer de toenmalig bestuursvoorzitter van EY  een waarschuwing op in verband met structurele tekortkomingen in het kwaliteitssysteem (www.tuchtrecht.nl, ECLI:NL:TACAKN:2019:59), omdat niet duidelijk was dat een boeterapport voor De Nederlandsche Bank was opgesteld door niet-accountants, die zich niet hoefden te houden aan de beroepsregels voor accountants.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt in hoger beroep tot een ander oordeel dan de accountantskamer. In dit geval is het uitbrengen van het rapport niet goed verlopen, en gaat het om een incident. Het CBb volgt de voormalig bestuursvoorzitter dat dit incident niet representatief is voor de gang van zaken bij EY Accountants. Het College is het ook niet eens met de accountantskamer dat de voormalig bestuursvoorzitter naliet passende maatregelen te treffen toen bleek dat sprake was van onvolledige informatie over de opstellers van het rapport. Op de vragen van klagers over de opstellers is heeft EY Accountants vlot en adequaat gereageerd. De voormalig bestuursvoorzitter mocht de beantwoording van die vragen overlaten aan de afdeling Juridische zaken. Het CBb schrapt de opgelegde waarschuwing.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Amy Egbers, afdeling persvoorlichting, tel. 062125 5575  of 088 362 3910.


Uitspraken