Laden...

Gemeente mocht ontruimen maar onderhandelingen met Scholte over aankoop niet afbreken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Gemeente mocht ontruimen maar onderhandelingen met Scholte over aankoop niet afbreken
Amsterdam, 15 maart 2022

In 3 procedures van Scholte tegen de gemeente Den Helder is vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan. Het gerechtshof Amsterdam oordeelt dat de gemeente Den Helder het voormalig postkantoor mocht ontruimen, maar de onderhandelingen met Rob Scholte over de aankoop niet mocht afbreken. 

Ontruiming

Kunstenaar Scholte en zijn gezin verbleven in het voormalig postkantoor in Den Helder. Hier had Scholte ook een museum. In april 2018 heeft de gemeente dit pand laten ontruimen. De kunstcollectie van Scholte en andere zaken zijn toen elders opgeslagen. Het hof heeft nu beslist dat de gemeente mocht ontruimen en dat Scholte de kosten van de ontruiming en opslag moet betalen. 

Onderhandelingen aankoop

In de 2 andere procedures besliste het hof dat Scholte het voormalig postkantoor niet had gekocht, maar dat de gemeente de onderhandelingen daarover niet had mogen afbreken. De gemeente is daarom aansprakelijk voor de schade die Scholte mogelijk door het afbreken van die onderhandelingen heeft geleden.
De derde partij aan wie de gemeente het voormalig postkantoor heeft verkocht, heeft tegenover Scholte niet onrechtmatig gehandeld.  

Uitspraken