Laden...

Gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Amsterdam?

 

Contact met het gerechtshof

Het Paleis van Justitie van het gerechtshof Amsterdam is beperkt toegankelijk.

Vanaf 17 augustus 2020 is ook publiek weer beperkt welkom. Vooraf reserveren is verplicht. Hier vindt u meer informatie

Voor journalisten geldt dat er plek is voor 3 verslaggevers bij een zitting. Als het in de zaal mogelijk is om veilig meer journalisten toe te laten, is daar ruimte voor.

Centrale balie

De centrale balie is geopend van 8.30 tot 17 uur.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de Ondernemingskamer en de Netherlands Commercial Court& gingen al sinds april weer door. In het specifieke geval dat een bepaalde zaak toch géén doorgang vindt, worden partijen daarover apart geïnformeerd. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

 

Bezoekadres

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 11 10

Bezoekadres

IJdok 20
1013 MM Amsterdam
Route via Google Maps (google.nl)

Nieuws gerechtshof Amsterdam  Nieuws gerechtshof Amsterdam

 

 

Livestream Ondernemingskamer in schadeloosstellingsprocedure SNSLivestream Ondernemingskamer in schadeloosstellingsprocedure SNShttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Livestream-Ondernemingskamer-in-schadeloosstellingsprocedure-SNS.aspxAmsterdam20-9-2020 22:00:00 De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam zendt de mondelinge behandeling van de SNS-schadeloosstellingsprocedure live uit op 24 september om 10.00 uur. <p><br>De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam zendt de mondelinge behandeling van de SNS-schadeloosstellings-procedure live uit op 24 september om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is de zitting niet toegankelijk voor publiek. </p>
Start inhoudelijke behandeling zaak Holleeder op 22 septemberStart inhoudelijke behandeling zaak Holleeder op 22 septemberhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Start-inhoudelijke-behandeling-zaak-Holleeder-op-22-september.aspxAmsterdam20-9-2020 22:00:00<p><br>[Update, 21 september 2020]<br><br>Omdat een gepland getuigenverhoor op 22 september niet doorgaat is de start van de zitting verlaat naar 11.00 uur. </p><p>[Eerder bericht, 15 september 2020]<br><br>Op dinsdag 22 september 2020 om 9.30 uur start in hoger beroep de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder. De zitting van het gerechtshof Amsterdam vindt plaats in een beveiligde zaal van <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Contact/Routebeschrijving/Paginas/routebeschrijving-haarlemmermeer-auto.aspx">het Justitieel Complex Schiphol (JCS)</a>.</p><p>Publiek kan zich voor de zitting van 22 september niet meer aanmelden. Op de <a href="/Bekende-rechtszaken/strafzaak-willem-holleeder">bekende zaken-pagina over deze rechtszaak</a> staat de planning van de zittingen en andere informatie over de zaak. </p>
Agenda Ondernemingskamer 24 september 2020Agenda Ondernemingskamer 24 september 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-24-september-2020.aspxAmsterdam17-9-2020 22:00:00​Op donderdag 24 september 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:<p>Op donderdag 24 september 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>

Vraag en antwoord

Moet ik iets meenemen als ik het Paleis van Justitie bezoek?

Ja, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent opgeroepen te verschijnen voor het gerechtshof, neemt u dan altijd de ontvangen oproep mee.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

Op het eiland IJdock is een grote parkeergarage aanwezig.