Laden...

Gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Amsterdam?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Het Paleis van Justitie van het gerechtshof Amsterdam is beperkt toegankelijk.

Vanaf 17 augustus 2020 is ook publiek weer beperkt welkom. Vooraf reserveren is verplicht. Hier vindt u meer informatie

Voor journalisten geldt dat er plek is voor 3 verslaggevers bij een zitting. Als het in de zaal mogelijk is om veilig meer journalisten toe te laten, is daar ruimte voor.

Het dringende advies is in de publieke ruimten van het gerechtshof een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Centrale balie

De centrale balie is geopend van 8.30 tot 17 uur.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de Ondernemingskamer en de Netherlands Commercial Court& gingen al sinds april weer door. In het specifieke geval dat een bepaalde zaak toch géén doorgang vindt, worden partijen daarover apart geïnformeerd. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

 

Bezoekadres

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 11 10

Bezoekadres

IJdok 20
1013 MM Amsterdam
Route via Google Maps (google.nl)

Nieuws gerechtshof Amsterdam  Nieuws gerechtshof Amsterdam

 

 

Agenda Ondernemingskamer 22 oktober 2020Agenda Ondernemingskamer 22 oktober 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-22-oktober-2020.aspxAmsterdam19-10-2020 22:00:00Agenda Ondernemingskamer 22 oktober 2020<p><br>Op donderdag 22 oktober 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>
KLM hoeft LIFO-beginsel bij ontslag cabinepersoneel door Covid niet toe te passen KLM hoeft LIFO-beginsel bij ontslag cabinepersoneel door Covid niet toe te passen https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/KLM-hoeft-LIFO-beginsel-bij-ontslag-cabinepersoneel-door-Covid-niet-toe-te-passen---.aspxAmsterdam19-10-2020 22:00:00De claim van Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), inhoudende dat KLM op grond van de cao het LIFO-beginsel (‘last in first out’) bij gedwongen ontslagen als gevolg van Covid-crisis dient toe passen, is door het gerechtshof Amsterdam afgewezen. <p>De claim van Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), inhoudende dat KLM op grond van de cao het LIFO-beginsel (‘last in first out’) bij gedwongen ontslagen als gevolg van Covid-crisis dient toe passen, is vandaag door het gerechtshof Amsterdam afgewezen. </p>
Agenda Ondernemingskamer 15 oktober 2020Agenda Ondernemingskamer 15 oktober 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-15-oktober-2020.aspxAmsterdam8-10-2020 22:00:00Agenda Ondernemingskamer 15 oktober 2020<p><br>Op donderdag 15 oktober 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>

Vraag en antwoord

Moet ik iets meenemen als ik het Paleis van Justitie bezoek?

Ja, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent opgeroepen te verschijnen voor het gerechtshof, neemt u dan altijd de ontvangen oproep mee.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

Op het eiland IJdock is een grote parkeergarage aanwezig.