Laden...

Gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Amsterdam?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Het Paleis van Justitie van het gerechtshof Amsterdam is beperkt toegankelijk.

Publiek is beperkt welkom. Vooraf reserveren is verplicht. Hier vindt u meer informatie

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van ons gerechtshof een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Avondklok

Als u tijdens de avondklok moet reizen om bij een zitting aanwezig te zijn, kan dat als u in het bezit bent van twee documenten:

  • Een 'Eigen verklaring avondklok' (rijksoverheid.nl), dit kan schriftelijk of digitaal,
  • Een brief van het gerechtshof met daarin de uitnodiging, oproep of dagvaarding voor de zitting.

Hiermee toont u aan dat het noodzakelijk is dat u op straat bent.

Centrale balie

De centrale balie is geopend van 8.30 tot 17 uur.

Gaat mijn zaak door?

Het gerechtshof Amsterdam behandelt in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de Ondernemingskamer en de Netherlands Commercial Court gaan door. In het specifieke geval dat een bepaalde zaak toch géén doorgang vindt, worden partijen daarover apart geïnformeerd. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

 

Bezoekadres

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 11 10

Bezoekadres

IJdok 20
1013 MM Amsterdam
Route via Google Maps (google.nl)

Nieuws gerechtshof Amsterdam  Nieuws gerechtshof Amsterdam

 

 

Agenda Ondernemingskamer 28 januari 2021Agenda Ondernemingskamer 28 januari 2021https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-28-januari-2021.aspxAmsterdam21-1-2021 23:00:00Agenda Ondernemingskamer 28 januari 2021 <p>Op donderdag 28 januari 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>
6 jaar cel en tbs voor doodslag en verkrachting 68-jarige vrouw6 jaar cel en tbs voor doodslag en verkrachting 68-jarige vrouwhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/6-jaar-cel-en-tbs-voor-doodslag-en-verkrachting-68-jarige-vrouw.aspxAmsterdam18-1-2021 23:00:00Een nu 22-jarige man is ook in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging voor doodslag en verkrachting. <p>Een nu 22-jarige man is ook in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging voor doodslag en verkrachting. Dat volgt uit de uitspraak van het gerechtshof Amsterdam van vandaag, waarin het vonnis van de rechtbank Amsterdam is bevestigd. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep ook bevestiging van het vonnis.</p>
Agenda Ondernemingskamer 21 januari 2021Agenda Ondernemingskamer 21 januari 2021https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-21-janauri-2021.aspxAmsterdam17-1-2021 23:00:00Agenda Ondernemingskamer 21 januari 2021<p>Op donderdag 21 januari 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>

Vraag en antwoord

Moet ik iets meenemen als ik het Paleis van Justitie bezoek?

Ja, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent opgeroepen te verschijnen voor het gerechtshof, neemt u dan altijd de ontvangen oproep mee.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

Op het eiland IJdock is een grote parkeergarage aanwezig.