Laden...

Gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

Let op: maandag 1 juni zijn wij gesloten vanwege tweede pinksterdag.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof?

 

Contact met het gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Momenteel vinden zittingen vooral online plaats of ze worden uitgesteld. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar het gerechtshof over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadres

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 11 10

Bezoekadres

IJdok 20
1013 MM Amsterdam
Route via Google Maps (google.nl)

Nieuws gerechtshof Amsterdam  Nieuws gerechtshof Amsterdam

 

 

Hof vindt uitvoering ondertoezichtstelling niet onrechtmatigHof vindt uitvoering ondertoezichtstelling niet onrechtmatighttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Hof-vindt-uitvoering-ondertoezichtstelling-niet-onrechtmatig.aspxAmsterdam25-5-2020 22:00:00Procedure 26-jarige man tegen de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (WSS). Hof oordeelt dat de uitvoering van de ondertoezichtstelling niet onrechtmatig is uitgevoerd. <p>In de procedure die een 26-jarige man aanspande tegen de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (WSS) heeft de familiekamer van het gerechtshof Amsterdam vandaag een eindbeslissing gegeven. De man, die in de jaren 1998-2009 onder toezicht stond van WSS, vindt dat de uitvoering van de ondertoezichtstelling niet zorgvuldig was. De rechtbank Amsterdam heeft op 3 december 2014 (ECLI:NL:RBAMS:2014:8151) de vordering van de man afgewezen omdat zij de uitvoering van de ondertoezichtstelling jegens de man niet onrechtmatig vond. In hoger beroep oordeelt het hof eveneens dat de uitvoering van de ondertoezichtstelling niet onrechtmatig is uitgevoerd. </p>
Agenda Ondernemingskamer 28 mei 2020Agenda Ondernemingskamer 28 mei 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-28-mei-2020.aspxAmsterdam18-5-2020 22:00:00Agenda Ondernemingskamer donderdag 28 mei 2020<p><br>Op donderdag 28 mei 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>
Regiezitting Vandros: informatie voor de persRegiezitting Vandros: informatie voor de pershttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Regiezitting-Vandros-informatie-voor-de-pers.aspxAmsterdam14-5-2020 22:00:00Regiezitting Vandros (strafzaak Willem Holleeder): informatie voor de pers.<p><span><span>Op 25 mei 2020 om 10 uur vindt er in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol (JCS) een regiezitting plaats in de strafzaak Vandros. </span><br> <br> </span></p>

Vraag en antwoord

Moet ik iets meenemen als ik het Paleis van Justitie bezoek?

Ja, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent opgeroepen te verschijnen voor het gerechtshof, neemt u dan altijd de ontvangen oproep mee.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

Op het eiland IJdock is een grote parkeergarage aanwezig.