Gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam
Uitsnede gebouw gerechtshof Amsterdam

Bezoekadres

Bezoekadres
IJdok 20
1013 MM Amsterdam
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 361 1110

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Over het gerechtshof

Het gerechtshof Amsterdam is sinds 2013 gevestigd in het Paleis van Justitie op IJdok, daarvoor aan de Prinsengracht.
Het hof behandelt zaken in hoger beroep die afkomstig zijn van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland.
Bij hof werken 350 mensen. Jaarlijks behandelt het hof ongeveer 11.000 zaken.


Uitgelicht

  • Informatie over de liquidatiezaak ‘Passage’ vindt u bij ‘Uitspraken en nieuws’ en ‘Bekende rechtszaken’.
  • Ruimere termijnen voor notaris- en gerechtsdeurwaarderszaken tijdens zomerperiode 2016. Lees het bericht.

 


Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats bij het gerechtshof Amsterdam, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Een uitzondering hierop zijn familierechtelijke zaken, zaken met betrekking tot minderjarigen, bepaalde zedenzaken en belastingzaken. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

      

 

 

Nieuws gerechtshof Amsterdam  Nieuws gerechtshof Amsterdam

 

 

Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk in vervolging fiscale zaak 27-10-2016 22:00:00OM niet ontvankelijk verklaard. Het hof is van oordeel dat een vervolging voor hetzelfde feit in strijd is met het beginsel dat niemand tweemaal ter zake van hetzelfde feit mag worden vervolgd en bestraft. Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk verklaard in zijn strafvervolging tegen een 62 jarige verdachte. Hij werd een jaar in een penitentiaire inrichting vastgehouden, onder meer omdat hij volgens de Belastingdienst onvoldoende inlichtingen verstrekte over zijn vermogenspositie. Vervolgens werd hij voor datzelfde feit door het Openbaar Ministerie vervolgd. Het hof is van oordeel dat een dergelijke vervolging voor hetzelfde feit in strijd is met het beginsel dat niemand tweemaal ter zake van hetzelfde feit mag worden vervolgd en bestraft.Om die reden verklaart het hof het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging.
Agenda Ondernemingskamer 3 november 201625-10-2016 22:00:00De te behandelen zaken door de Ondernemingskamer op 3 november 2016 Op donderdag 3 november 2016 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld
Aanbieder kansspel op internet niet aansprakelijk voor verlies internetgokker24-10-2016 22:00:00Vordering van een internetgokker tegen Unibet afgewezen. Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag de vordering van een internetgokker tegen Unibet afgewezen. De gokker had vergoeding van zijn verlies van bijna € 185.000,- geëist. Daarnaast vorderde hij vergoeding van de kosten van medische en psychologische begeleiding wegens zijn gokverslaving en van verhuiskosten omdat in de periode dat hij via Unibet gokte zijn relatie is gestrand en hij een andere woning heeft moeten zoeken.

Vraag en antwoord

Moet ik iets meenemen als ik het Paleis van Justitie bezoek?

Ja, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent opgeroepen te verschijnen voor het gerechtshof, neemt u dan altijd de ontvangen oproep mee.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

Op het eiland IJdock is een grote parkeergarage aanwezig.