Laden...

100 studenten wonen digitaal zitting notaris- en deurwaarderskamer bij hof

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > 100 studenten wonen digitaal zitting notaris- en deurwaarderskamer bij hof
Amsterdam, 07 april 2021


Vorige week donderdag vonden 2 zittingen plaats van de notaris- en gerechtsdeurwaarderskamer (NGK) van het gerechtshof Amsterdam. Dit gebeurde in aanwezigheid van zo’n 100 studenten die rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit Utrecht. Via een digitale skypeverbinding konden zij meekijken en na afloop vragen stellen.

Notaris- en gerechtsdeurwaarderskamer

De NGK, die altijd bestaat uit 2 raadsheren en 1 raadsheer-plaatsvervanger met een achtergrond in het notariaat, beantwoordde de vragen. Elk ressort heeft een kamer voor het notariaat, maar in hoger beroep is alleen de NGK van het gerechtshof Amsterdam bevoegd om over tuchtklachten over notarissen en deurwaarders te oordelen.

Digitaal bijwonen

Het op deze wijze bijwonen van een rechtszitting gebeurt bij verschillende gerechten de laatste periode wel vaker, maar nog niet eerder bij de NGK. De docent vroeg een tijd geleden al of studenten zittingen van de NGK konden bijwonen. Nu door corona groepen helaas niet nog steeds niet naar het hof kunnen komen is het fijn dat we het op deze digitale wijze wel kon realiseren. Het was mooi teamwork van allerlei collega’s binnen het hof (ICT, communicatie, juridisch medewerkers en raadsheren) om dit samen voor elkaar te krijgen

Uitspraken