Laden...

2 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor brandstichting en verduistering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > 2 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor brandstichting en verduistering
Amsterdam, 25 januari 2023

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep een man uit Haarlem veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor brandstichting en verduistering. De rechtbank veroordeelde de verdachte in december 2019 tot 3 jaar gevangenisstraf. De verdachte ging in hoger beroep, omdat hij stelt dat hij de brand niet heeft gesticht. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep dezelfde straf als de rechtbank had opgelegd.

Brand tankstation

In de vroege ochtend van 6 mei 2019 ontdekte de kassière van een tankstation in Haarlem dat er brand was in de opslagruimte. Uit onderzoek van de politie bleek dat de brand was aangestoken.
 
Het hof acht bewezen dat de verdachte, die bij het tankstation werkzaam was, verantwoordelijk was voor het stichten van deze brand, nadat hij in de weken daarvoor twee maal geld van zijn werkgever had verduisterd.
 
De verdachte heeft zijn straf al uitgezeten en hoeft daarom niet opnieuw de cel in.


Uitspraken