Laden...

6 jaar cel en tbs voor doodslag en verkrachting 68-jarige vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > 6 jaar cel en tbs voor doodslag en verkrachting 68-jarige vrouw
Amsterdam, 19 januari 2021

Een nu 22-jarige man is ook in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging voor doodslag en verkrachting. Dat volgt uit de uitspraak van het gerechtshof Amsterdam van vandaag, waarin het vonnis van de rechtbank Amsterdam is bevestigd. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep ook bevestiging van het vonnis.

Toerekenbaarheid

De verdachte verkrachtte op 21 april 2019 in de Amsterdamse wijk Buitenveldert het 68-jarige slachtoffer en schopte haar met kracht tegen het hoofd. Aan de daarbij opgelopen verwondingen overleed het slachtoffer op 10 juni 2019. Het hof oordeelt net als de rechtbank dat de verdachte deze feiten in sterk verminderde mate kunnen worden toegerekend, maar dat de verdachte dus niet geheel ontoerekeningsvatbaar was. Daarom acht het hof naast de tbs-maatregel ook een gevangenisstraf van 6 jaar passend.

Uitspraken