Laden...

Coronamaatregelen hof voor advocaten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Coronamaatregelen hof voor advocaten
Amsterdam, 07 mei 2020


Vanaf 11 mei 2020 worden in navolging van het landelijk beleid ook door het gerechtshof Amsterdam op beperkte schaal rechtszaken weer in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten in zittingszalen behandeld. Partijen waarvan de zaken doorgang zullen vinden worden daarvan door het hof op de hoogte gesteld.

Geen toga-uitleen en kopieën

Diverse maatregelen worden in het Paleis van Justitie getroffen om het gebouw coronaproof te maken. Daarnaast worden geen toga’s meer uitgeleend aan advocaten. Advocaten dienen dus zelf een toga en bef mee te brengen of de zitting zonder te doen. Ook worden door de bodes geen kopieën meer voor partijen gemaakt. Partijen moeten dus zelf zorgen dat ze alle benodigde stukken meenemen naar de zitting. Het hof hoopt op eenieders begrip en medewerking zodat we allemaal voldoend aan de RIVM-voorschriften weer zo goed mogelijk de burger kunnen bedienen.

Uitspraken