Laden...

De afdeling strafrecht van het gerechtshof Amsterdam is op zoek naar stagiair(s)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > De afdeling strafrecht van het gerechtshof Amsterdam is op zoek naar stagiair(s)
Amsterdam, 13 december 2018

Stageperiode:
Zes maanden, van 1 maart 2019 tot 1 september 2019

Uren per week:
36 uur per week
Gedurende deze stageperiode van zes maanden, heeft de stagiair(e) recht op in totaal 72 uur vakantieverlof.

Stagevergoeding:
520,20 euro bruto per maand

Vereisten:
De stage is alleen voor studenten die in de masterfase van de master strafrecht zitten.

​Informatie over de afdeling strafrecht:

Het gerechtshof Amsterdam kent drie afdelingen waaronder de afdeling strafrecht. Deze afdeling bestaat uit drie geledingen, te weten raadsheren, juridisch medewerkers en administratief medewerkers.

De afdeling strafrecht behandelt in hoofdzaak het hoger beroep ingesteld door verdachte en/of openbaar ministerie tegen strafvonnissen van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland.

De afdeling strafrecht heeft een lange traditie van het betrekken van universitaire studenten als stagiair(e)s bij het verrichten van werkzaamheden als juridisch medewerker.
 

Taakomschrijving:

De stagiair(e) verricht werkzaamheden die ook door een vaste juridisch medewerker worden verricht. Een juridisch medewerker is bij uitstek steun en toeverlaat van de raadsheren van de afdeling strafrecht van het gerechtshof door deze juridisch inhoudelijk en organisatorisch bij te staan. Deze werkzaamheden bestaan uit:
a) het voorbereiden van zittingen door het opstellen van voorbereidingsnota’s waarbij zowel formeelrechtelijke punten als materieelrechtelijke punten worden besproken mede ten behoeve van het onderzoek ter terechtzitting;
b) het bijhouden van al hetgeen zich tijdens het onderzoek ter terechtzitting voordoet als griffier, om daarvan een proces-verbaal terechtzitting vast te kunnen stellen samen met de raadsheer die het onderzoek ter terechtzitting heeft voorgezeten;
c) het deelnemen aan het beraad in raadkamer na afloop van het onderzoek ter terechtzitting zowel van meervoudige strafkamers als enkelvoudige strafkamers;
d) het concipiëren van arresten en/of processen-verbaal ter terechtzitting na afloop van het beraad in raadkamer en/of het onderzoek ter terechtzitting;
e) het afhandelen en ordenen van dossiers en toezenden naar de strafgriffie;
f) het concipiëren van de nadere uitwerking van arresten in geval van beroep in cassatie;
g) het tijdens de voorbereiding van een zaak anticiperen op mogelijke incidenten die tijdens het onderzoek ter terechtzitting aan de orde kunnen komen.

De stagiair(e)s worden hoofdzakelijk ingezet op hoger beroepen tegen vonnissen van de kantonrechter, politierechter of de meervoudige kamer van de rechtbank, in strafzaken met een beperkte omvang.

Stagebegeleiding:

Na een algemene introductie in de eerste week van de stage, worden de stagiair(e)s met het oog op voormelde taken begeleid door vaste juridisch medewerkers van de afdeling strafrecht teneinde de enkelvoudige en meervoudige strafkamers de vereiste juridisch inhoudelijke ondersteuning te kunnen bieden. Daarnaast worden er diverse interne cursussen aangeboden aan de stagiair(e)s.

Sollicitatieprocedure:

Indien je wilt solliciteren, kun je jouw motivatiebrief, CV, cijferlijst (van bachelor en master) en eventuele getuigschriften tot 6 januari 2019 digitaal versturen naar sollicitaties.hofamsterdam@rechtspraak.nl.
Op of omstreeks 7 januari 2019 zal een briefselectie plaatsvinden door het gerechtshof Amsterdam. Mocht je worden uitgenodigd voor een gesprek, dan zal het sollicitatiegesprek plaatsvinden op vrijdag 11 januari 2019. Een schrijftest maakt deel uit van de procedure.

Uitspraken