Laden...

Eveline de Greeve per 1 januari 2022 nieuwe president hof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Eveline de Greeve per 1 januari 2022 nieuwe president hof Amsterdam
Amsterdam, 25 juni 2021


Mr. E. (Eveline) de Greeve is door de Raad voor de rechtspraak aanbevolen bij de minister van Justitie en Veiligheid voor benoeming door de Koning, per 1 januari 2022, tot voorzitter van het gerechtsbestuur van het gerechtshof Amsterdam. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de aanbeveling. 

Op dit moment is Eveline de Greeve werkzaam als president van de rechtbank Noord-Holland. Zij begon haar carrière bij de Rechtspraak in 1986 als rechterlijk ambtenaar in opleiding (RAIO). Van 1992 tot 2016 werkte zij in de verschillende rechtbanken binnen ressort Amsterdam en bij het gerechtshof Amsterdam waarna zij in 2016 president werd van de rechtbank Noord-Holland. De Greeve volgt bij het gerechtshof Amsterdam president H.T (Herman) van der Meer op. Van der Meer wil zich na 9 jaar presidentschap bij het hof weer volledig richten op het zijn van raadsheer in ditzelfde hof.

Uitspraken