Laden...

Geen wanbeleid vastgesteld bij SNS Reaal N.V. en SNS Bank N.V.

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Geen wanbeleid vastgesteld bij SNS Reaal N.V. en SNS Bank N.V.
Amsterdam, 30 november 2022

Uit het onderzoeksverslag dat is opgesteld door onderzoekers die in 2018 door de Ondernemingskamer zijn benoemd blijkt niet dat voorafgaand aan de nationalisatie van SNS Reaal N.V. en SNS Bank N.V. sprake is geweest van wanbeleid bij die vennootschappen. De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft dat vandaag geoordeeld. 

Geen wanbeleid

De Vereniging van Effectenbezitters en een aantal anderen (VEB c.s.) verzochten de Ondernemingskamer vast te stellen dat sprake is geweest van wanbeleid bij SNS Reaal N.V. en SNS Bank N.V. (“SNS Reaal c.s.”) in de periode voorafgaand aan de nationalisatie (1 juli 2006 tot 1 februari 2013). Daarbij verzochten VEB c.s. bepaalde voorzieningen te treffen en het onderzoek naar het beleid en de gang van zaken te heropenen. De Ondernemingskamer heeft alle verzoeken van VEB c.s. afgewezen.

Roerige tijden

Het bestuur van SNS Reaal c.s. heeft in de onderzoeksperiode op onderdelen fouten gemaakt, dat blijkt uit het onderzoeksverslag. Dat mag niet verbazen gelet op de duur van de onderzoeksperiode en de uiterst roerige tijden waarin het bestuur en de raad van commissarissen van SNS Reaal c.s. probeerden de onderneming van de ondergang te redden. Dat zij daar uiteindelijk niet in zijn geslaagd, betekent echter niet dat hen ook een verwijt kan worden gemaakt. Al met al is de Ondernemingskamer van oordeel dat uit het onderzoeksverslag niet blijkt van wanbeleid bij SNS Reaal c.s.

Uitspraken