Gerechtshof Amsterdam heeft stageplaats bij de afdeling handelsrecht per 1 februari 2018

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Gerechtshof Amsterdam heeft stageplaats bij de afdeling handelsrecht per 1 februari 2018
Amsterdam, 19 januari 2018

Het gerechtshof Amsterdam biedt studenten in de laatste fase van hun (master)studie de mogelijkheid om stage te lopen bij het team handelsrecht.

Taken

­Je belangrijkste taak als stagiair is het fungeren als griffier op pleidooizittingen. Je bereidt daartoe de te behandelen zaken voor en geeft na afloop van de zitting als eerste je mening bij het overleg in raadkamer. Zo nodig werk je een proces-verbaal van de zitting uit. Daarnaast schrijf je notities (bijvoorbeeld over een specifieke rechtsvraag in een zaak of relevante jurisprudentie) en in de loop van de stage wellicht een conceptuitspraak. Verder bestaat de mogelijkheid tot het bijwonen van de maandelijkse jurisprudentie­lunch, getuigenverhoren en comparities en zittingen van andere teams van het hof.

Fulltime stage

Het betreft gewoonlijk een fulltime stage van vijf maanden, al is een stage van vier maanden of vier dagen per week ook bespreekbaar. De stage start gewoonlijk per 1 september en 1 februari. Wij vragen belangstelling voor het civiele recht en een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
De stagevergoeding bedraagt € 586,- per maand bij een fulltime stage.

Solliciteren

Neem voor meer informatie over de stage contact op met mw. mr. A. Hagens (088 3613560) of mw. mr. Y. da Silva Delgado (088 3617547).
Rechtstreeks solliciteren kan ook door het sturen van een korte motivatiebrief, cv en cijferlijst aan: a.hagens@rechtspraak.nl en/of y.da.silva.delgado@rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten