Laden...

Gevangenisstraf voor drillrapper

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Gevangenisstraf voor drillrapper
Amsterdam, 29 augustus 2023

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag een 23-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor een poging tot doodslag. Hij stak op 4 januari 2020 iemand op een feestje in een woning in Oostzaan met een mes in zijn zij. De eis van het Openbaar Ministerie was ook 3 jaar gevangenisstraf. De rechtbank sprak de man eerder nog vrij.

Ruzie om betaling lachgasballon

Op een feestje in een woning in Oostzaan ontstond op 4 januari 2020 ruzie over betaling voor een ballon met lachgas. Het slachtoffer raakte in een worsteling met de verdachte. Daarbij stak de verdachte het slachtoffer met een mes in zijn linkerzij. Het slachtoffer liep daarbij een klaplong en een scheur in zijn middenrif op. Hij moest geopereerd worden in het ziekenhuis, maar overleefde de steek wel. De verdachte, een drillrapper met enige bekendheid, werd enkele dagen later aangehouden en was toen in het bezit van een machete. 

Veroordeling hof na vrijspraak rechtbank

De rechtbank sprak de verdachte vrij, omdat zij vond dat teveel onduidelijkheid was blijven bestaan over wie heeft gestoken. Het hof denkt daar anders over en vindt bewezen dat de verdachte heeft gestoken. Dat oordeel baseert het hof op de verklaringen die het slachtoffer en getuigen kort na de steekpartij aflegden en op de verklaring van de verdachte zelf. Het hof vindt dat de verdachte bewust de aanmerkelijke kans aanvaardde dat het slachtoffer zou overlijden. Hij wordt daarom veroordeeld voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit op de dag van zijn aanhouding. Ook wijst het hof de vordering van de benadeelde partij toe van ruim € 7.500,-.

Na deze steekpartij in Oostzaan veroordeelde de rechtbank Den Haag de verdachte tot 11 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in een dodelijke steekpartij op de pier in Scheveningen. Tegen die uitspraak stelde de verdachte hoger beroep in. 


Uitspraken