Laden...

Gevangenisstraffen voor drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Gevangenisstraffen voor drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie
Amsterdam, 11 juni 2021

Het gerechtshof Amsterdam heeft Gaby H. vandaag in hoger beroep in een drugs- en witwaszaak uit 2012 (onderzoek Hyena) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 68 maanden. Ook zijn 5 mededaders tot straffen veroordeeld, onder wie Schipholmedewerker Sander de V. Hij had als taak de cocaïne die zou worden ingevoerd uit Peru tijdens zijn werkzaamheden op Schiphol van de bagageband te halen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd. José C.R. kreeg een gevangenisstraf van 47 maanden opgelegd en Alazar A. 10 maanden.

Feiten

Het hof acht bewezen dat Gaby H. met zijn mededaders José C.R. en Sander de V. deel uitmaakte van een criminele organisatie die het plegen van drugsgerelateerde feiten ten doel had.
Eén van die feiten betreft de uitvoer van kilo’s cocaïne en amfetamine in een smokkelauto naar Zweden. De drugs waren verborgen in een geprepareerde auto. Twee koeriers reden daarmee naar Zweden en zijn daar onderschept door de Zweedse douane.
Gaby H. maakte zich met zijn mededaders Sander de V. en Alazar A. tevens schuldig aan het voorbereiden van de invoer van ongeveer 7 kilo cocaïne vanuit Peru in twee invoertrajecten.
Alazar A. is naar Peru gereisd om daar geld voor de cocaïne en een BlackBerry voor de communicatie af te geven.
Gaby H. maakte zich hiernaast schuldig aan gewoontewitwassen, jarenlange bijstandsfraude en het voorhanden hebben van een ‘jammer’. Tevens acht het hof bewezen dat hij samen met zijn broer Raby H. een bedrag van € 100.000 heeft witgewassen. Het hof heeft Raby H. daarvoor veroordeeld tot een taakstraf van 200 uren.

Uitspraken

De arresten volgen later op Rechtspraak.nl

Uitspraken