Hoger beroep Passage (liquidatieproces) start 13 september met eerste zitting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Hoger beroep Passage (liquidatieproces) start 13 september met eerste zitting
Amsterdam, 03 september 2013

Vrijdag 13 september 2013 om 10.00 hervat het gerechtshof Amsterdam de behandeling van het hoger beroep van Passage (liquidatieproces) in het justitiële complex Schiphol. Dan zullen voor het eerst alle zaken gelijktijdig aan de orde zijn. Op deze zitting krijgen de verdachten en hun raadslieden de gelegenheid om verweren aan de orde te stellen waarover direct, zonder inhoudelijke behandeling van de zaak, kan worden beslist. Voorts zullen onderwerpen van organisatorische aard aan de orde komen. In november van dit jaar is een aantal verdere regiezittingen gepland.

In het Passageproces staan elf verdachten terecht voor diverse feiten (o.m. moord, poging tot moord, deelneming aan een criminele organisatie). In januari 2013 heeft de rechtbank Amsterdam een aantal van deze verdachten vrijgesproken of gedeeltelijk vrijgesproken, maar andere verdachten heeft het op onderdelen gevangenisstraffen opgelegd, van 6 maanden gevangenis tot levenslang.

Media

Journalisten die deze zaak willen volgen worden verzocht zich te accrediteren door een e-mail te sturen aan voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail adres en voor welk medium zij werken.

Bezoekers

In de rechtszaal is een publieke tribune aanwezig, zodat bezoekers de zaak kunnen volgen. Bij het complex zijn niet veel parkeerplekken beschikbaar. Bezoekers kunnen zich melden bij de ingang.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam, telefoon 088 3613609 of via bovenvermeld e-mailadres.

Uitspraken

Meest gelezen berichten