Laatste zitting van Peter Ingelse, voorzitter van de ondernemingskamer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Laatste zitting van Peter Ingelse, voorzitter van de ondernemingskamer
Amsterdam, 30 april 2015

Peter Ingelse, voorzitter van de ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam, had vandaag zijn laatste zitting. Per 1 mei 2015 gaat hij met pensioen. Peter was achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker, advocaat en rechter voordat hij in 1993 als raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam kwam werken. Hij was daar onder meer voorzitter van de kortgedingkamer. Sinds 2009 was hij voorzitter van de ondernemingskamer. Per 1 mei 2015 volgt Gijs Makkink hem op.

De ondernemingskamer is, als bijzondere kamer van het gerechtshof Amsterdam, landelijk bevoegd tot het behandelen en beslissen van geschillen binnen rechtspersonen/ondernemingen. Voorbeelden zijn het onderzoeken van beleid/vaststellen van wanbeleid op verzoek van aandeelhouders en het beroep van een ondernemingsraad tegen een adviesplichtig besluit van een organisatie. Grote zaken die op dit moment bij de ondernemingskamer lopen zijn Meavita en Slotervaartziekenhuis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten