Laden...

Livestream hoger beroep beperkingen vluchten Schiphol

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Livestream hoger beroep beperkingen vluchten Schiphol
Amsterdam, 19 juni 2023

Het gerechtshof Amsterdam behandelt op woensdag 21 juni 2023 om 9.30 uur het door de Staat ingestelde hoger beroep in een zaak over het aantal toegestane vliegtuigbewegingen voor Schiphol. Belangstellenden kunnen de zaak via een livestream volgen.

Hoger beroep

De rechtbank deed op 5 april jl. uitspraak in een kort geding dat een aantal luchtvaartmaatschappijen aanspande tegen de Staat en Schiphol over de vermindering van het aantal vliegtuigbewegingen voor Schiphol. De Staat ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. Net als in eerste aanleg heeft de Stichting Recht op Bescherming tegen Vlieghinder zich aan de zijde van de Staat gevoegd. Schiphol heeft geen hoger beroep ingesteld en is door de Staat opgeroepen in het hoger beroep. De inhoudelijke behandeling van deze zaak vindt plaats op 21 juni 2023 vanaf 9.30 uur in het Paleis van Justitie in Amsterdam (IJdok 20). 

Livestream

Vanwege het grote aantal procesdeelnemers, de verwachte persbelangstelling en het beperkte aantal plaatsen in de zaal is een livestream beschikbaar. Belangstellenden die er zeker van willen zijn de zitting te kunnen volgen, wordt geadviseerd gebruik te maken van de livestream. Deze is te volgen via: https://streams.nfgd.nl/livestream-hoger-beroep-beperkingen-vluchten-schiphol

Toestemming

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken. Een verzoek tot toestemming kan schriftelijk gedaan worden bij de afdeling communicatie van het Amsterdamse gerechtshof: voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken