Ondernemingskamer gelast onderzoek naar Rotterdamse Taxi Centrale

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Ondernemingskamer gelast onderzoek naar Rotterdamse Taxi Centrale
Amsterdam, 11 september 2015

Op 11 september 2015 heeft de Ondernemingskamer een onderzoek gelast naar het beleid en de gang van zaken van Rotterdamse Taxi Centrale RTC N.V. (RTC). Bij wijze van onmiddellijke voorziening heeft de Ondernemingskamer voorts een onafhankelijke commissaris benoemd bij RTC.

De Ondernemingskamer heeft geoordeeld dat de gang van zaken bij RTC twijfel oproept over de vraag of de belangen van RTC op voldoende zorgvuldige wijze worden onderscheiden van de belangen van bepaalde bij RTC betrokken personen.


Daarnaast plaatst de Ondernemingskamer vraagtekens bij het in de loop der jaren gevoerde beleid ten aanzien van extra exploitatierechten die RTC aan haar aandeelhouders (taxi-ondernemers) heeft uitgegeven.
Verder acht de Ondernemingskamer de wijze waarop het contractvervoer over de aandeelhouders van RTC wordt verdeeld, onvoldoende transparant.

Het onderzoek zal zich ook uitstrekken tot RTC Franchise, een dochtervennootschap van RTC. Bij RTC Franchise roepen de stijging van de personeelskosten, de inhoud van managementovereenkomsten en de bedrijfsvoering vragen op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten