Laden...

Ondernemingskamer wijst verzoek van Sanderink en Sanderink Investments af

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Ondernemingskamer wijst verzoek van Sanderink en Sanderink Investments af
Amsterdam, 18 januari 2024

De Ondernemingskamer wijst vandaag een verzoek van G.P. Sanderink en Sanderink Investments B.V. om onmiddellijke voorzieningen te treffen af. Sanderink vroeg de Ondernemingskamer om aan de eerder bij Centric benoemde functionarissen, instructies te geven over het uitkeren van dividend en de voorwaarden voor een mogelijke verkoop. 

De Ondernemingskamer oordeelt dat het niet nodig is om in het belang van Centric die instructies te geven; de functionarissen kunnen en moeten zelf beoordelen wat de voorwaarden zijn om dividend uit te kunnen keren of om mee te werken aan een verkoop van de aandelen in Centric aan een derde. Als alle partijen tot een verkoop willen komen ligt het voor de hand dat daarover overleg plaatsvindt. Dat dit tot nu toe niet is gelukt ligt niet aan de functionarissen, maar aan Sanderink zelf. 

Eerdere beslissingen

De Ondernemingskamer heeft in haar beslissingen van 3 november 2022 en 27 januari 2023 een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Centric bevolen, Sanderink als bestuurder van Centric geschorst, twee tijdelijke bestuurders benoemd en de aandelen van Sanderink Investments B.V. in Centric aan een tijdelijk beheerder overgedragen.

Uitspraken