Laden...

Onderzoek en onmiddellijke voorzieningen bij Oranjewoud en Strukton Groep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Onderzoek en onmiddellijke voorzieningen bij Oranjewoud en Strukton Groep
Amsterdam, 01 juni 2023

De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag het verzoek van de raad van commissarissen van Oranjewoud N.V. en Strukton Groep N.V. om een onderzoek en onmiddellijke voorzieningen toegewezen. 

De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag het verzoek van de raad van commissarissen van Oranjewoud N.V. en Strukton Groep N.V. om een onderzoek en onmiddellijke voorzieningen toegewezen. Volgens de Ondernemingskamer zijn er gegronde redenen om te twijfelen aan een juist beleid en een juiste gang van zaken van beide vennootschappen. Hun toestand maakt dat de gevraagde onmiddellijke voorzieningen moeten worden getroffen.

Het onderzoek zal zien op het beleid en de gang van zaken van Oranjewoud N.V. en Strukton Groep N.V. over de periode vanaf 1 januari 2019 tot aan de datum van het verzoek. 

De volgende onmiddellijke voorzieningen zijn door de Ondernemingskamer getroffen:
- G.P. Sanderink is geschorst als bestuurder van Oranjewoud N.V. en Strukton Groep N.V.
- De aandelen van Sanderink Investments B.V. in Oranjewoud N.V. (met uitzondering van één aandeel) zijn overgedragen aan een tijdelijk beheerder, de heer mr. M. Holtzer.

De onderzoeker is: mevrouw mr. E.L. Zetteler. 

Uitspraken