Laden...

Ontslag bestuurslid Stichting Hulptroepen Alliantie blijft in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Ontslag bestuurslid Stichting Hulptroepen Alliantie blijft in stand
Amsterdam, 20 juni 2023

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag een beslissing gegeven in het hoger beroep van Bernd Damme over zijn ontslag als bestuurder van Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). In 2022 ontsloeg de rechtbank Sywert van Lienden en Bernd Damme als bestuurders van SHA, vanwege hun rol bij de aanzet en totstandkoming van de zogenoemde mondkapjesdeal en de nasleep daarvan. Het gaat dan vooral om betrokkenheid bij RGA, de BV waarvan zij beiden (indirect)aandeelhouder waren. Daarop gingen zij in hoger beroep. Van Lienden trok zijn hoger beroep in de loop van de procedure in, zodat het hof alleen nog over het ontslag van Damme diende te beslissen.

Het hof bekrachtigt de uitspraak van de rechtbank, maar legt aan de beslissing een iets andere motivering ten grondslag. Dit betekent dat het ontslagbesluit ten aanzien van Damme in stand blijft. Ook het bestuursverbod wordt gehandhaafd. Via onderstaande link is de beschikking van het hof te lezen.

Uitspraken