Laden...

Opgave verhinderdata in dagvaardingszaken hof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Opgave verhinderdata in dagvaardingszaken hof Amsterdam
Amsterdam, 08 februari 2017

Advocaten worden in alle nieuwe civiele dagvaardingszaken bij het gerechtshof Amsterdam vanaf 14 februari a.s. verzocht verhinderdata over te leggen om de planning van een zitting te bespoedigen.

Verhinderdata beide partijen

In alle nieuwe zaken worden advocaten verzocht bij het aanbrengen van de zaak de verhinderdata van beide partijen (over de periode van 38 tot en met 50 weken na aanbrengen) over te leggen, zodat in die periode een datum voor een zitting kan worden gepland. Dit betekent overigens niet dat die zitting altijd doorgang zal vinden. Bij partijberaad (zie art. 2.9 van het landelijk procesreglement) kunnen partijen laten weten of pleidooi (of een comparitie van partijen) wordt gevraagd of arrest.

Voorzetting werkwijze pilot

Met ingang van september 2016 is voor de civiele dagvaardingszaken het door het gerechtshof Amsterdam gehanteerde ‘pilot reglement’ vervangen door het
- landelijke procesreglement voor de civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven’ (pdf, 559,7 KB) (geldig m.i.v. 1 januari 2018).
- landelijke procesreglement voor de civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven’ (pdf, 559,7 KB) (tot 1 januari 2018).

Onder het pilot reglement werd bij het aanbrengen van de zaak tevens de zitting gepland. Partijen dienden daartoe reeds bij aanbrengen verhinderdata over te leggen. Het met ingang van september 2016 in werking getreden landelijke procesreglement voorziet niet in een dergelijke werkwijze. Het gerechtshof Amsterdam heeft besloten de werkwijze van de pilot op dit punt voort te zetten (dus in afwijking van het landelijke procesreglement) omdat dit een meer efficiënte zittingsplanning mogelijk maakt.

Uitspraken