Laden...

Schikking Fortis: hof Amsterdam stelt het verloop van de procedure vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Schikking Fortis: hof Amsterdam stelt het verloop van de procedure vast
Amsterdam, 21 oktober 2016

Op 25 augustus 2016 heeft het hof Amsterdam een regiezitting gehouden naar aanleiding van het verzoek om de Fortisschikking van 14 maart 2016 verbindend te verklaren. Het verzoek is ingediend door Ageas (voorheen Fortis) en een aantal belangenorganisaties. De schikking is bedoeld voor iedereen die in de periode van 28 februari 2007 tot en met 14 oktober 2008 aandeelhouder was van het toenmalige Belgisch/Nederlandse Fortis.

Schikking

De schikkingsovereenkomst is gesloten in verband met gebeurtenissen die in 2007 en 2008 zijn voorgevallen bij het voormalige Fortis en die van invloed kunnen zijn geweest op de koers van de aandelen. Het gaat met name om de communicatie (of het gebrek daaraan) en het beleid van Fortis ten aanzien van haar financiële positie, de aanloop naar de opsplitsing van Fortis en de overname van ABN Amro, zoals nader omschreven in de schikkingsovereenkomst.

Toetsing schikking

Bij de beoordeling van het verzoek door het hof is een belangrijke vraag of de schikking redelijk is. De schikking geeft de aandeelhouders onder voorwaarden recht op een vergoeding. Als de schikking verbindend wordt verklaard zijn de aandeelhouders daaraan gebonden, tenzij zij een verklaring indienen dat ze dat niet willen (opt-out).

Vervolg

Het hof Amsterdam heeft tijdens de regiezitting vastgesteld dat de verzoekers nog een nadere toelichting op het verzoekschrift moeten geven. Op 24 maart 2017 zal een openbare hoorzitting plaatsvinden. Na de hoorzitting zal het hof de zaak beoordelen en een beslissing geven. Wanneer dat precies zal zijn is nu nog niet te zeggen, omdat dit ook afhangt van de nadere toelichting en de reactie(s).

Informatie

Het verzoekschrift en de schikkingsovereenkomst zijn gepubliceerd op de website www.rechtspraak.nl (onder uitspraken en nieuws, bekende rechtszaken). Meer informatie, zoals over de formaliteiten voor het bijwonen van de zitting, is te vinden op www.forsettlement.com. Belanghebbenden hoeven niet bij de zitting aanwezig te zijn om mee te kunnen doen aan de schikking.

Uitspraken