Laden...

Sports Entertainment Group moet De Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Sports Entertainment Group moet De Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen
Amsterdam, 09 april 2024

Sports Entertainment Group (SEG) moet profvoetballer Stefan de Vrij een schadevergoeding van ruim 5 miljoen euro betalen. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag in hoger beroep beslist. Hiermee kent het hof De Vrij een hogere schadevergoeding toe dan de rechtbank. Het hoger beroep van SEG tegen die uitspraak slaagt niet dus.

Bemiddeling bij transfer

In 2018 maakte De Vrij een transfer van Lazio Roma naar zijn huidige voetbalclub Internazionale, SEG bemiddelde daarbij. Volgens de Vrij gaf SEG hem geen openheid van zaken over de provisie die zij hiervoor van Internazionale zou ontvangen, terwijl SEG daartoe wel verplicht was. SEG stelt dat zij bij de transfer niet De Vrij, maar Internazionale bijstond.

Oordeel van het hof

Het hof oordeelt dat tussen SEG en De Vrij wel een bemiddelingsovereenkomst als bedoeld in de wet is ontstaan. Op SEG rustte daarom de verplichting om De Vrij te informeren over SEG’s eigen financiële belang (een provisie van € 9,5 miljoen) bij de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen De Vrij en Internazionale. Het hof stelt vast dat SEG deze mededelingsplicht heeft geschonden. Het hof acht bewezen dat De Vrij hierdoor een lager inkomen heeft genoten en begroot zijn schade op ruim € 5,2 miljoen. De rechtbank kende De Vrij eerder 4,75 miljoen euro toe.
 


Uitspraken