Laden...

Uitspraak Krimschatten dinsdag 26 oktober 2021

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Uitspraak Krimschatten dinsdag 26 oktober 2021
Amsterdam, 20 oktober 2021

De uitspraak van het gerechtshof Amsterdam in de zaak Krimschatten vindt plaats op dinsdag 26 oktober 2021 om 11.00 uur. Het arrest zal worden uitgesproken in het Paleis van Justitie, IJdok 20 te Amsterdam. 

Krimschatten


Zowel de Staat Oekraïne als 4 Krim Musea maken aanspraak op de Krimschatten, een verzameling kunstwerken die het Allard Pierson Museum (APM) in 2013 van de Krim Musea in bruikleen kreeg. In 2014 was het voor het APM niet duidelijk aan wie het de kunstwerken moest afgeven. De rechtbank Amsterdam heeft in december 2016, kort gezegd, het APM veroordeeld de Krimschatten af te geven aan de Staat Oekraïne. De uitspraak van het hof betreft het hoger beroep tegen die beslissing.

Aanmelden media


Media die de uitspraak willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden door een e-mail te sturen aan
voorlichting-amsterdam@rechtspraak.nl. 

Persbericht en uitspraak


Na de uitspraak worden het arrest en een persbericht gepubliceerd op Rechtspraak.nl. Er wordt een Nederlandse en Engelse versie van het persbericht gepubliceerd.

(English version)

Uitspraken