Laden...

Verzoek om een onderzoek te gelasten naar Centric Holding B.V. toegewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Verzoek om een onderzoek te gelasten naar Centric Holding B.V. toegewezen
Amsterdam, 27 januari 2023

De Ondernemingskamer heeft geoordeeld dat er gegronde redenen zijn om te twijfelen aan het beleid en de gang van zaken bij Centric. Het verzoek om een onderzoek te gelasten naar Centric Holding B.V. en haar dochtervennootschappen is toegewezen. 

Eerdere beslissingen

Bij mondelinge beslissing van 3 november 2022 had de Ondernemingskamer Sanderink al geschorst als bestuurder van Centric, twee tijdelijke bestuurders benoemd en de aandelen van Sanderink Investments in Centric op-één-na overgedragen aan een tijdelijk beheerder; bij die zitting waren alleen de spoedvoorzieningen aan de orde. 

Onderzoeker benoemd

Op de zitting van 19 januari 2023 is de rest van het verzoek beoordeeld. De Ondernemingskamer heeft mr. Y. Borrius tot onderzoeker benoemd. De Ondernemingskamer heeft nu ook het laatste aandeel van Sanderink Investments B.V. in Centric Holding B.V. overgedragen aan de al eerder benoemde beheerder, omdat de toestand van Centric Holding B.V. dit vereist.

Uitspraken