Verzoek van de centrale ondernemingsraad van Eneco Groep N.V. wordt op 13 juni 2018 behandeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Verzoek van de centrale ondernemingsraad van Eneco Groep N.V. wordt op 13 juni 2018 behandeld
Amsterdam, 07 mei 2018

Op 2 mei 2018 is bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam een verzoek van de centrale ondernemingsraad van Eneco Groep N.V. en haar groepsmaatschappijen ingediend om een onderzoek te bevelen naar het beleid en de gang van zaken van Eneco Groep N.V. en bij wijze van onmiddellijke voorzieningen drie commissarissen te schorsen en twee andere commissarissen te benoemen.

Onderzoek

Onderzoek is verzocht naar in het bijzonder:
- de aanloop naar het voornemen van het merendeel van de aandeelhouders om het vertrouwen in de RvC op te zeggen,
- het handelen van de RvC en de aandeelhouderscommissie bij het mediation traject, en
- het handelen van de RvC bij het besluit tot een vroegtijdig vertrek van bestuurder J.F.J.M. de Haas.

Behandeling

De Ondernemingskamer zal het verzoek behandelen ter zitting van woensdag 13 juni 2018. De zitting vindt om 10:00 uur plaats in het Paleis van Justitie, IJdok 20 in Amsterdam.

Media

Media die de zaak willen volgen worden verzocht om zich aan te melden bij de afdeling persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam. Dat kan d.m.v. een e-mail: voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten