Laden...

Vordering EssilorLuxottica tot inzage stukken van GrandVision afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Vordering EssilorLuxottica tot inzage stukken van GrandVision afgewezen
Amsterdam, 06 april 2021


Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep de vordering van EssilorLuxottica (EssiLux) tot inzage van stukken van GrandVision afgewezen. Eerder, op 24 augustus 2020, wees de voorzieningenrechter in de rechtbank de vordering van EssiLux af. Dat vonnis is nu door het hof bekrachtigd.

Overnamegeschil

EssiLux en GrandVision hebben een geschil in het kader van de voorgenomen overname van GrandVision door EssiLux. EssiLux stelt zich op het standpunt dat GrandVision na de uitbraak van de COVID 19 pandemie is afgeweken van haar verplichting om de bedrijfsvoering op de gebruikelijke wijze voort te zetten (de Ordinary Course-verplichting). Partijen hebben dat geschil aan arbitrage onderworpen. In deze arbitrageprocedure, die inmiddels aanhangig is, zijn zij een beperkte disclosure (inzage van stukken) overeengekomen.

Geen rechtmatig belang bij inzage stukken

Gelet op de overeengekomen beperkte disclosure is volgens het hof onvoldoende aannemelijk dat EssiLux een rechtmatig belang heeft bij de gevorderde inzage van stukken. Voor het treffen van een voorlopige voorziening bestaat op dit moment volgens het hof ook verder onvoldoende grond.

Link to English version press release

Uitspraken