Laden...

Vordering voormalig lid D66 alsnog afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Vordering voormalig lid D66 alsnog afgewezen
Amsterdam, 18 mei 2022

Vandaag heeft het hof een vonnis van de kortgedingrechter vernietigd, en de vorderingen van een voormalig lid van D66 tegen De Volkskrant alsnog afgewezen.

Artikel

De Volkskrant wilde een artikel publiceren over een onderzoek dat bureau BING heeft uitgevoerd naar aanleiding van een anonieme blogpost over vermeende MeToo-kwesties binnen de politieke partij D66. De kortgedingrechter had De Volkskrant in dat verband verboden het voormalig D66-lid te beschuldigen van machtsmisbruik of seksuele intimidatie, of de conclusies van het openbare rapport van BING onjuist te noemen.

Ook mocht De Volkskrant van de kortgedingrechter niet publiceren over privé-contacten van het ex-lid die in de vertrouwelijke bijlage van het rapport worden beschreven.

Geen gronden voor verboden

Het hof ziet geen gronden voor de verboden, en evenmin voor andere door het voormalig lid in hoger beroep gevraagde verboden of rectificaties.

Het hof heeft een zogeheten ‘kop-staart-arrest’ uitgesproken. De motivering van de beslissing volgt over enkele dagen. Dat arrest wordt dan gepubliceerd.

Uitspraken