Laden...

Paleis IJdok

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

In april 2013 heeft het gerechtshof na meer dan 175 jaar het paleis van justitie aan de Prinsengracht verlaten. Het paleis voldeed niet meer aan de moderne eisen van een werkomgeving en was bovendien te klein geworden voor de gerechtshoforganisatie, die over drie panden was verdeeld. Het is niet bekend welke nieuwe bestemming het paleis aan de Prinsengracht gaat krijgen.

De medewerkers van het hof zijn verhuisd naar een nieuw gebouw op een schiereiland IJdok, direct gelegen achter het Centraal Station. Deze schitterende plek in het IJ biedt onder andere ruimte aan een nieuw Paleis van Justitie met de modernste faciliteiten.

De twee gebouwen waaruit het Paleis van Justitie bestaat zijn met elkaar verbonden door een luchtbrug. De gebouwen bieden plaats aan circa 700 werkplekken, 19 zittingzalen, ruimte met voorzieningen voor pers en advocaten en 26 cellen.

Het casco en het interieur van het publiek gebied zijn ontworpen door Claus & Kaan architecten. Het interieur van de kantoren door OTH architecten.

Over de voortgang van het bouwwerkzaamheden zijn video's gemaakt:

  1. Mei 2012: rondleiding door de nieuwbouw (youtube.com)
  2. Juni 2012: inhijsen van de verbindingsbrug (youtube.com)
  3. 5 december 2012: interieurarchitectuur en kunst nieuwbouw (youtube.com)
Foto van gebouw IJdok Gerechtshof Amsterdam vanuit vogelvlucht  

Adres

Het adres is: IJdok 20, 1013 MM Amsterdam.

Meer informatie en foto's staan op onze Facebookpagina (facebook.com)