Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigt vonnis in zaak tussen V&D en verhuurder Mondia

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigt vonnis in zaak tussen V&D en verhuurder Mondia
Arnhem, 22 december 2015

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag uitspraak gedaan in een zogenaamd incasso kort geding tussen Mondia en V&D. Het gerechtshof heeft daarbij het vonnis van de rechtbank Overijssel (ECLI:NL:RBOVE:2015:1505) van 26 maart 2015 vernietigd. Mondia is de verhuurder van de winkelruimte van V&D in Hengelo.

In februari 2015 heeft V&D overeenstemming bereikt met vrijwel al haar verhuurders over verlaging van de huurprijs. Die verlaging maakte deel uit van een reddingsplan dat een faillissement van V&D moest voorkomen. Mondia heeft geweigerd met het reddingsplan in te stemmen en houdt vast aan betaling van de onverminderde huurprijs.

In het door Mondia aangespannen incasso kort geding had de rechtbank Overijssel V&D veroordeeld tot betaling van de onverminderde huurprijs. Dat vonnis is nu door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigd. Volgens het hof is het bestaan van de vordering van Mondia niet voldoende aannemelijk om die vordering in kort geding te kunnen toewijzen. Het verweer van V&D dat Mondia misbruik van bevoegdheid maakt, acht het hof niet op voorhand ongegrond.

In de procedure hadden zich aan de zijde van V&D andere verhuurders van V&D gevoegd. Met V&D bepleitten zij afwijzing van de vordering van Mondia.

Mondia kan tegen het arrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden eventueel cassatie instellen bij de Hoge Raad. Ook kan Mondia een bodemprocedure beginnen tegen V&D. De rechter in een eventuele bodemprocedure is niet gebonden aan het oordeel van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in dit kort geding.

Uitspraken