Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigt vonnis in zaak tussen V&D en verhuurder Mondia

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigt vonnis in zaak tussen V&D en verhuurder Mondia
Arnhem, 22 december 2015

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag uitspraak gedaan in een zogenaamd incassokortgeding tussen Mondia en V&D. Het gerechtshof heeft daarbij het vonnis van de rechtbank Overijssel (ECLI:NL:RBOVE:2015:1505) van 26 maart 2015 vernietigd. Mondia is de verhuurder van de winkelruimte van V&D in Hengelo.

In februari 2015 heeft V&D overeenstemming bereikt met vrijwel al haar verhuurders over verlaging van de huurprijs. Die verlaging maakte deel uit van een reddingsplan dat een faillissement van V&D moest voorkomen. Mondia heeft geweigerd met het reddingsplan in te stemmen en houdt vast aan betaling van de onverminderde huurprijs.

In het door Mondia aangespannen incassokortgeding had de rechtbank Overijssel V&D veroordeeld tot betaling van de onverminderde huurprijs. Dat vonnis is nu door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigd. Volgens het hof is het bestaan van de vordering van Mondia niet voldoende aannemelijk om die vordering in kort geding te kunnen toewijzen. Het verweer van V&D dat Mondia misbruik van bevoegdheid maakt, acht het hof niet op voorhand ongegrond.

In de procedure hadden zich aan de zijde van V&D andere verhuurders van V&D gevoegd. Met V&D bepleitten zij afwijzing van de vordering van Mondia.

Mondia kan tegen het arrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden eventueel cassatie instellen bij de Hoge Raad. Ook kan Mondia een bodemprocedure beginnen tegen V&D. De rechter in een eventuele bodemprocedure is niet gebonden aan het oordeel van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in dit kort geding.

Uitspraken

Meest gelezen berichten