Laden...

Inhoudelijke behandeling hoger beroep Mallorca-zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Inhoudelijke behandeling hoger beroep Mallorca-zaak
Leeuwarden, 20 november 2023

Van maandag 4 tot en met donderdag 21 december 2023 is de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in de Mallorca-zaak. De zitting vindt plaats in het paleis van justitie, Wilhelminaplein 1 in Leeuwarden en begint alle dagen om 09.30 uur. 

Achtergrond

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij is één slachtoffer op de grond terechtgekomen en vervolgens is er tegen hem aangeschopt. Later vond er iets verderop op de boulevard een tweede incident plaats, bij café De Bierexpress. Ook hier was sprake van een vechtpartij, waarbij de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen om het leven kwam. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terecht gekomen waarna er op hem is ingeschopt.

Op 18 november 2022 heeft de rechtbank Midden-Nederland 8 (jonge-)mannen veroordeeld in verband met betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Eén verdachte werd toen vrijgesproken.

Door zeven verdachten is hoger beroep ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank.

Planning inhoudelijke behandeling

4 en 5 december: feiten bespreken
6 december: reserve dag
7 december: persoonlijke omstandigheden verdachten
8 december: toelichting vordering benadeelde partijen, spreekrecht nabestaanden
13 december: requisitoir openbaar ministerie
14, 15 en 18 december: pleidooien advocaten
20 december: repliek, dupliek openbaar ministerie en advocaten en laatste woord verdachten
21 december: reserve dag

Pers

Voor de pers is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zittingszaal. Daarnaast is er een aparte ruimte beschikbaar waar de zitting via een videoverbinding gevolgd kan worden. De pers (ook schrijvende pers, tekenaars en fotografen) wordt verzocht zich vooraf aan te melden door te mailen naar de afdeling communicatie communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl. Wij ontvangen deze aanmeldingen graag vóór woensdag 29 november a.s. Ook voor vragen of meer informatie over deze zaak kan de pers terecht bij de afdeling communicatie.

Belangstellenden

De zitting is openbaar toegankelijk, maar het aantal zitplaatsen in de zittingszaal is beperkt. De zitting kan ook gevolgd worden via een videoverbinding in een aparte ruimte. 
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer informatie over het verloop van de Mallorca-zaak vindt u op de pagina Bekende rechtszaken: www.rechtspraak.nl/bekende-rechtszaken/mallorcazaak.

Uitspraken